Előfizetői tartalom

Küszöbön a forintesés? - Jövő héten tisztábban láthatunk

Portfolio
Meglepően stabil maradt szeptember eleje óta a forint az euróval szemben a globális hitelpiaci válság mellett is, miközben a térség más fizetőeszközei (pl. orosz rubel, dél-afrikai rand, román lej) masszív gyengülést szenvedtek el - hívja fel a figyelmet forintpiaci kommentárjában Barcza György, a K&H Bank vezető elemzője. Õ arra számít, hogy a forint ellenállása a gyengülési hullámnak csak időleges lehet. A jövő héten megjelenő friss feltörekvő piaci makroadatok nyomán tisztábban láthatunk majd.

A forint, a cseh korona és a lengyel zloty úgy maradt szeptember során csaknem stabil (1-2%-os gyengülés teljes hozam számítás alapján), hogy közben az izlandi korona 20%-kal, a brazil reál 15%-kal, míg a dél koreai won 10%-kal zuhant legfontosabb kereskedési devizájával szemben. Barcza szerint a forint korábbi tapasztalatoktól eltérő stabilitásában a magyar államháztartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés