Előfizetői tartalom

Pincében az amerikai kincstárjegy-hozamok - egekben a dollár-kamatok

Portfolio
Az amerikai mentőcsomag tegnap esti váratlan, Kongresszus általi elutasítása rendkívüli mértékben tovább fokozta a kockázatkerülést a világban. A részvénypiacokról, illetve a feltörekvő piacokról a biztonságosabbnak hitt fejlett piaci állampapírok felé menekült a tőke. Ennek nyomán újra nulla százalék közelébe süllyedtek az amerikai kincstárjegy-hozamok. Eközben az ázsiai kereskedésben az amerikai bankrendszerrel kapcsolatos veszélyek növekedése miatt ismét az egekbe emelkedtek az egynapos dolláralapú bankközi kamatlábak.

Az állampapírpiacra menekülés jegyében a legrövidebb futamidejű kincstárjegy hozama (1 hó) ismét csaknem nulla százalékra (0.06%) esett tegnap a pénteki 0.12%-os szintről. A 3 hónapos amerikai kincstárjegy hozama 45 bázisponttal 0.41%-ra, a 2 éves kötvény hozama szintén több mint 40 bázisponttal 1.7% alá, míg a 10 éves kötvény hozama mintegy 30 bázisponttal 3.6% alá esett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés