Előfizetői tartalom

Tovább gyengül a forint - "minden összejött"

Portfolio
A globális kockázatvállalási hajlandóság jelentős enyhülése áll a forint ma is folytatódó gyengülése mögött, a magyar belpolitikai kockázatok csak marginális jelentőségűek a befektetők szemében - mondta el a Portfolio.hu érdeklődésére Ötvös Mihály, a Commerzbank budapesti devizakereskedője. A forint a tegnapi bő 1%-os esés után a régiós devizákkal együtt ma további leértékelődést szenvedett el az euróval szemben. Az "alapos eszközátrendeződés" globális folyamata a dollár malmára hajtja a vizet, és ezt a tendenciát a jelek szerint sokan meg akarják lovagolni - tette hozzá a kereskedő az általános feltörekvő piaci eladási hullám okaként.

eurhufcomp A ma reggel közzétett magyar makrogazdasági adatokra (minimálisan lefelé módosított második negyedéves GDP-növekedés, harmadik hónapja hó/hó alapon csökkenő ipari termelés) helyett az érdemi piaci reakció a globális kockázatkerülés újabb hullámára mutatkozott 10 óra körültől. Ennek jegyében a forint/euro jegyzések 241 körülről rövid idő alatt 242.50-ig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés