Előfizetői tartalom

Áttörte korlátait a dollár! - Ebből benzináremelés lesz?!

Portfolio
Látványosan kitört tegnap este óta az elmúlt hónapokra jellemző 1.54-1.58-as sávból a dollár az euróval szemben lefelé: a jegyzések egészen 1.52-ig süllyedtek, amelyre március eleje óta nem volt példa. A forint/dollár árfolyam ennek hatására 155 fölé emelkedett ma reggelre, míg tegnap este 153.50 körül járt a kurzus. Mivel a nemzetközi piacokon ismét emelkedőben vannak az olajárak, és a forint esik a dollárral szemben, elképzelhető, hogy jövő héten újabb üzemanyagár-emeléssel néznek szembe a magyar autósok.

eurusdcomp Július közepén még történelmi mélyponton járt a dollár az euróval szemben (1.6045 körül), azóta tehát jelentős, mintegy 5%-os felértékelődés következett be, bár nemcsak az euróval, hanem más devizákkal szemben is. A dollár történelmi mélypontra süllyedésének okairól és kilátásairól akkor ezt írtuk:Kapcsolódó cikkünk2008.07.17 10:27 Jaj a dollárnak!...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés