Előfizetői tartalom

Erős, majd gyengülő forintra van kilátás - mi lesz a devizakamatokkal? (CIB Bank)

Portfolio
Az elmúlt két hét során javult a regionális devizapiaci hangulat és erősödött az állampapírpiac és a forintárfolyam közötti pozitív kapcsolat. A CIB Bank elemzőinek értékelése szerint ugyanakkor a 230 közeli forint/euro árfolyam fundamentális oldalról túlértékeltnek tűnő forintot tükröz. A bank elemzőinek ma közzétett árfolyam-, kamat- és hozamelőrejelzéseit tartalmazó anyag szerint az erős forintárfolyam a következő néhány hónap során fennmaradhat, amit várakozásuk szerint mérsékelt gyengülés követ majd. Az amerikai jegybank vonatkozásában inkább kamatemelésre, míg a svájci esetében a jelenlegi szinten maradó kamatlába számítanak a CIB elemzői. Az Európai Központi Bank a másik kettőnél is nagyobb fejtörést okoz. A számszerű előrejelzések a cikk végén található táblázatban láthatók.

A forint/euro árfolyam alakulásában továbbra is meghatározó a bank elemzőinek meglátása szerint a relatíve magasnak tekinthető kamatkülönbözet (425 bázispont az eurózónával szemben). Ezen tényező erősödő befolyását látszik alátámasztani, hogy az alapkamathoz kötött kéthetes jegybanki instrumentumban elhelyezett állomány az elmúlt egy hónapban 70%-kal nőtt és ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés