Előfizetői tartalom

Mégis miért szárnyal a forint és lesz-e még folytatás?

Portfolio
Miközben az Európai Unióban a magyar gazdaság növekedési üteme a legalacsonyabb, hónapok óta fokozottak a belpolitikai kockázatok, ismét a levegőben lóg a költségvetési osztogatás, ráadásul nem látszik a részvény- és állampapírpiacon a külföldiek intenzív vételi érdeklődése, és a világban a stagflációs aggodalmak borzolják a befektetők idegeit, sokan tehetik fel joggal a kérdést: ugyan mitől erősödik, ráadásul történelmi csúcs közelébe (az euróval szemben) a forint? Alábbi cikkünkben nemcsak ezeket a tényezőket szedtük össze, hanem a kilátásokról is érdeklődtünk két londoni és egy bécsi piaci szakembertől. A következő napokban elképzelhető kisebb forintgyengülés, de ne lepődjünk meg, ha a fenti tényezők mellett is tovább erősödik fizetőeszközünk és néhány hónapon belül 230 alatti euróárfolyammal találkozunk majd!

Egy irányba terelik a forintot. A tartalmi keretekre is figyelemmel az alábbiakban a legfontosabb magyarázó tényezőket gyűjtöttük össze az időbeli sorrendre is törekedve: A 2006-ban indult kormányzati megszorító intézkedések nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő mértékben csökkentették az államháztartási deficitet, ami a külkereskedelmi mérleg többletbe fordulásán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés