Előfizetői tartalom

Ez még csak a kezdet? - Minden eddiginél erősebb lehet a forint (2.)

Portfolio
A forint/euro árfolyam ingadozási sáv február végi eltörlése miatt kisebb "ellenszélben" mozoghat az erős irányba a forint. Devizaopciós stratégiákból következően további forintfelértékelődésre van kilátás, beleértve a jelentős ugrásokat is az árfolyamban - hívja fel a figyelmet friss elemzésében Nandita Singh. A JP Morgan befektetési bank londoni szakértője egyre inkább úgy látja, hogy túlzottan pesszimista saját árfolyamprognózisuk a forintra (a második és harmadik negyedév végére 260-as euroárfolyam) a világgazdasági és magyar belpolitikai kockázatok ellenére is. Az opciós stratéga "nagy csatát" vetít előre a még sávszél létezése mellett 240 körüli árfolyamszintre kötött devizaopciók sajátosságai miatt.

Nandita Singh megítélése szerint azt követően, hogy múlt hét elején az optimista régiós hangulat segítségével kiütötték a 249 körülre beállított devizaopciós árfolyamkorlátokat a forint/euro piacon, a következő ilyen szint 245 körül lehet. Amennyiben ezeket is kiütik, akkor felgyorsulhat a forinterősödés a következő kulcsfontosságú szintig, 240 körülig, ahol "nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés