Előfizetői tartalom

Mi várható a kötvénypiacon? Hit és fundamentumok

Portfolio
Az ING Investment Management elemzőinek stabil meggyőződése, hogy a kötvénypiacokon (főleg technikai okokra visszavezethető) eladási hullám most nem tesz különbséget a vállalati kötvények között. Még a nagyon stabil fundamentumokkal rendelkező kötvényeket is eladják a befektetők. Amint a most megfigyelhető volatilitás alábbhagy majd, a piacok újra a minőségi kötvényekre fognak fókuszálni, ami a kötvényportfolióinkban is jelentős értéknövekedést fog eredményezni. Kövényportfolió kezelőink továbbra is a kockázatosabb papírokat preferálják.

"Az év eleje óta a pénzügyi piacokat egyre inkább nyomasztják a kötvénypiacokon kialakult feszültségek, és ez már a reálgazdaságra is hatást gyakorol. Az amerikai gazdaságról érkező hírek egyre vészjóslóbbak: a recesszió esélye egyre nagyobb lett. A központi jegybank (FED) erre 9 nap leforgása alatt 1,25%-os kamatcsökkentéssel reagált, így az alapkamat most 3%-on...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés