Előfizetői tartalom

Belevegyen-e a kisbefektető a magyar kötvénypiacba?

Portfolio
Több mint egy hete rendkívüli a helyzet a magyar állampapírpiacon, amely a globális kockázatvállalási hajlandóság és a likviditás mérséklődése mellett hazai keresleti oldali okokkal is összefügg. Eközben a kockázatkerülés éves mélypontokra szorította a fejlett országok kötvénypiaci hozamait. Két piaci szakértőt kérdeztünk arról, hogy hogyan látják a globális folyamatokat is figyelembe véve a magyar piac kilátásait, és kisbefektetői szemmel mit tartanak most érdemesnek figyelni akár hazai, akár nemzetközi szinten. Mindkét szakértő úgy látja, hogy a jelenlegi kritikus állampapírpiaci helyzetben egy intenzív jegybanki kamatemelés nem oldana meg semmit, sőt csak rontana a helyzeten, mert további kamatemelésekkel kapcsolatos spekulációt indítana el a piacon. Abban már eltér a két piaci szakértő véleménye, hogy a jegybanki kötvényvásárlások eredményre vezetnének-e. A két piaci szakértő kifejtette véleményét a részvénypiaci befektetés lehetőségéről is.

Tóth Gyula: Csak a hosszú távra gondolkodók vegyenek most bele a kötvényekbe. Azzal számolunk, hogy nem fog recesszióba süllyedni az Egyesült Államok gazdasága, de közel lesz hozzá, így a jegybank szerepét betöltő Fed-nek folytatnia kell az agresszív kamatcsökkentéseket - fejtette ki álláspontját Tóth Gyula a Portfolio.hu-nak. Az UniCredit Bank régiós kötvénypiaci stratégája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés