Előfizetői tartalom

Újabb mélyponton a dollár a munkaerőpiaci adatok előtt

Portfolio
Újabb történelmi mélypontra süllyedt ma délelőtt a dollár az euróval szemben 1.5430 körül, miután Jean-Claude Trichet európai központi banki elnök szavaira már tegnap délután is jelentősebben emelkedtek a jegyzések. A negatív hírek sorozata a globális kockázatvállalási hajlandóság csökkenéséhez és újabb dollárgyengüléshez vezet. A befektetők figyelme a délutáni átfogó munkaerőpiaci jelentésre irányul (14:30-kor). Jelenleg 1.5410 körüli szinten folyik a kereskedés.

eurusdcomp Az esetleges kedvezőtlen munkaerőpiaci hírek (mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának emelkedése és a munkanélküliségi rátának az emelkedése) fokozhatják a recessziós félelmeket és azokat a várakozásokat, melyek szerint a Fed március 18.-i ülésén újabb 75 bázispontos kamatvágást hajt végre, 2.25 százalékra csökkentve az irányadó rátát. Ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés