Előfizetői tartalom

Moody's: tartósan gyenge maradhat a dollár - kinek jó ez?

Portfolio
A dollár tartósan megmarad történelmi mélységében a világ valamennyi devizájával szemben, ami felfelé ható hitelminősítési nyomást is előidézhet azon feltörekvő piacokon, amelyek külső adóssága jellemzően dollárban denominált - állapítja meg éves elemzésében a Moody’s nemzetközi hitelminősítő intézet. Dietmar Hornung, az intézet alelnöke, az elemzés készítője szerint alapvető kérdés, hogy a dollár gyengülését milyen mértékben egészíti ki a világgazdaság lassulása, azon belül is az Egyesült Államok recesszióba fordulása, ugyanis az kihat a befektetők kockázatvállalási hajlandóságára.

A Világgazdaság által összefoglalt elemzés szerint amennyiben ez csökken, akkor a nagyobb kockázatú feltörekvő országoknak megnehezedhet a külső finanszírozásuk, annak ellenére, hogy a gyenge zöldhasú mérsékelheti külső eladósodottságukat. A tanulmány megállapítása szerint a feltörekvő piaci devizák az utóbbi időben a menedék szerepét játszották a dollárral szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés