Előfizetői tartalom

Tovább száguldott a dollár

Portfolio
Az euróval szemben 1%-kal erősödött a dollár a mai napon jórészt azon fejlemény hatására, hogy az eurozónában nőttek az intenzív gazdasági lendületvesztéssel kapcsolatos aggodalmak, és így az Európai Központi Bank közeljövőbeli kamatvágásával kapcsolatos esélyek. Az amerikai fizetőeszköz kéthetes csúcsa közelébe, a reggeli 1.4830-ról 1.4670-ig izmosodott amellett is, hogy az előző hetekben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed erőteljes kamatvágásokkal reagált a recessziós esélyek növekedésére. A forint/dollár árfolyam a reggeli 173.50 körülről 176 közelébe emelkedett.

eurusdcomp A ma délelőtt közzétett felülvizsgált eurozóna szolgáltatói beszerzési menedzser index Németországban, Olaszországban és Spanyolországban már a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonala alá süllyedt, így a 15 országra vonatkozó összefoglaló index négy és fél éves mélyponton áll. További részletek:Kapcsolódó cikkünk2008.02.05 11:10 Gyengül a forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés