Előfizetői tartalom

Betett a rendkívüli Fed-lépés a dollárnak - jövő héten újabb vágás? (2.)

Portfolio
Tegnap késő estére bő 1%-kal esett, majd kissé korrigált a dollár az euróval szemben a nemzetközi devizapiacokon azzal összefüggésben, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a piacok nyugtatása érdekében rendkívüli ülésen 75 bázisponttal 3.50%-ra csökkentette az irányadó kamatlábat. Ezzel a dollár kamattartalma bőven az euróé alá (4.00%) süllyedt, és várhatóan további jelentős mérséklődése fog bekövetkezni. A Fed-lépést követően az Európai Központi Bank (EKB) illetékese jelezte, a jegybank nem kívánja másolni amerikai társát, hogy monetáris enyhítésekkel serkentse a gazdasági növekedést, így a rövid távú kamatkülönbözet várható alakulása az euro malmára hajthatja a vizet.

eurusdcomp A dollár/euro jegyzések a kamatvágás bejelentését megelőzően 1.4510 körül jártak, majd a hírre, illetve a különböző befektetési döntések hatására több hullámban késő estére 1.47 közelébe emelkedtek. Érdemes megjegyezni, hogy a tegnapi Fed-lépés feltehetően ennél is nagyobb mértékben ártott a zöldhasúnak, ugyanis már tegnap délelőtt elterjedt a piacokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés