Előfizetői tartalom

Mit ér az állampapír, ha magyar?

Portfolio
A jelenlegi magyar állampapírpiaci árazás nincs összhangban a hazai gazdaságról alkotott elemzői világképpel: a mai inflációs és államháztartási kilátások mellett a hosszabb lejáratú papírok meglepően olcsók. Nem hisz a piac az elemzőknek? Az alábbi cikkben Orbán Gábor, az Aegon portfóliómenedzsere amellett érvel, hogy az elemzőknek, és nem a piacnak van igaza, és a hosszú lejáratú hazai kötvények hozamát egyszeri, átmeneti jelenségek emelték a jelenlegi szintekre. A szerző a cikk végén a gazdaságpolitika számára is levon néhány következtetést.

Fundamentális változások. A 2007-es évet a magyar gazdaság az egyensúly keresésével töltötte. A korábbi évekhez hasonlóan az infláció és az államháztartás terén ellentétes folyamatok zajlottak. Míg viszont 2006-ig az államháztartás oldalán érték egymást a kellemetlen meglepetések, tavaly az inflációs kép romlott trendszerűen, és a fiskális politikában következett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés