Előfizetői tartalom

1.48 felett a dollár/euró, újabb 2 éves mélyponton az amerikai 10 éves hozam

Portfolio
Az enyhén negatív üzenetet közvetítő amerikai ingatlanpiaci adatok hatására tovább gyengült délután a dollár a világpiacon, az euróval szembeni jegyzések átlépték az 1.48-as határt is, amely természetesen új történelmi mélypontot jelent az amerikai fizetőeszköz szempontjából. A pesszimista gazdasági növekedési kilátásokat (amelyeket az ingatlanpiaci adatok is alátámasztanak), a recesszióval kapcsolatos aggodalmakat tükrözi az, hogy a 10 éves amerikai államkötvény hozama 4.00%-hoz közeli szintre süllyedt, amelyre mintegy két éve nem volt példa.

Kapcsolódó cikkünk2007.11.20 14:30 Vegyes ingatlanpiaci adatok az Egyesült Államokból (3.)eurusdcomp A dollár/euró jegyzések az adatközlést megelőző 1.4795-ről átmenetileg 1.4815-ig emelkedtek, 15:23-kor 1.48 körül mozogtak. A dollár-negatív piaci hangulatot fokozta az is, hogy a makroadatok megjelenése előtt röviddel a Freddie Mac, az Egyesült Államok második legnagyobb jelzáloghitelezője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés