Előfizetői tartalom

Újabb para-időszak kezdődött az USA-ban?

Portfolio
A tegnapi amerikai kereskedés az augusztusi igen feszült napok hangulatát idézte: a tőzsdeindexek zuhantak, a részvényárfolyamok jövőbeli mozgásával kapcsolatos bizonytalanságot tükröző VIX-index egy hónapos csúcsra ugrott, a kockázatkerülés miatt az államkötvények hozamai szakadtak, míg a dollár az erősödő kamatcsökkentési várakozások miatt történelmi mélyponton zárta a napot az euróval szemben.

A negatív hangulat közvetlen kiváltója több, a pénzügyi, illetve az ingatlanszektorba tartozó cég kedvezőtlen harmadik negyedéves (azaz az augusztus-szeptemberi, gondokkal teli időszakot tartalmazó) gyorsjelentése volt. Az sem tett jót a hangulatnak, hogy az S&P hitelminősítő mintegy 23 milliárd dollárnyi jelzálogpapírt, illetve két nagy SIV-et minősített le. Pszichológiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés