Előfizetői tartalom

Megdöbbentő gazdasági kilátásokat vázolt Greenspan a világ számára!

Portfolio
Kissé több, mint egyharmadnyi eséllyel recesszió kialakulását, az amerikai ingatlanpiaci korrekció súlyosbodását, átmenetileg kétszámjegyű amerikai alapkamatot, a dollár világpiaci vezető szerepének elvesztését vizionálta ma megjelenő könyvében, illetve az annak népszerűsítése kapcsán adott interjúkban Alan Greenspan. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed volt elnöke idén februárban már jelentős, de csak átmeneti piaci mozgásokat keltett azon kijelentésével, amelyben idén év végére közel egyharmados esélyt adott a gazdasági visszaesésnek az Egyesült Államokban. Ennek esélyét most kissé nagyobbnak látja elsősorban az ingatlanpiaccal kapcsolatos, pesszimistábbá vált nézetei miatt. Greenspan könyvében (melynek címe: The Age of Turbulence: Adventures in a New World) komoly kritikát fogalmazott meg a republikánusok gazdaságpolitikájával szemben, illetve azt állítja, hogy az iraki háborút az olaj miatt indította George Bush amerikai elnök.

Emelkedő globális infláció és megugró jegybanki irányadó kamatok, súlyos megpróbáltatások a változó kamatozású lakáshitellel rendelkezők számára, növekvő esély a gazdasági visszaesésre - nagy vonalakban ezek azok a motívumok és az összefüggések láncolata, amelyet Greenspan könyve mellett számos médiumban vázolt az elmúlt napokban. Ezek közül csak a legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés