Előfizetői tartalom

Nem tud mit kezdeni az adórendszerrel a kormány?

Portfolio
Komoly háttércsatákra engednek következtetni az elmúlt hetekben a magyar adórendszer átalakításával kapcsolatos hírek, melyeket egy tegnapi pénzügyminiszteri jelzés még "megfejelt". Veres János ugyanis arról beszélt, hogy a jövő évtől jelentősen egyszerűsödnek a vállalkozók adózására vonatkozó szabályok, míg az MSZP és az SZDSZ egyes politikusai a mai Világgazdaságnak cáfolták, hogy lenne konkrét megállapodás a jövő évi, és az azt követő évek adóváltozásairól. Veres azt is jelezte, hogy az elkövetkezendő hetekben lehetőség van az érdemi tárgyalásokra az élőmunkát terhelő és a fogyasztási jellegű adók, illetve a vagyoni típusú közterhek arányáról és mértékéről, továbbá az ökoadók szerepéről. A koalíciós politikusok a lapnak azt érzékeltették, hogy már az eddigi egyeztetéseken is rengeteg számítással és modellel találkoztak, de nem sikerült dűlőre jutniuk.

Az elmúlt hónapokban rendre a koalíciós megegyezés hiányára hivatkozva hárították el az adóátalakításokkal kapcsolatos változtatásokról szóló jelzéseket a pénzügyminisztériumi illetékesek. Tegnapra ez Veres szavai szerint mintha megváltozott volna, de úgy tűnik, más lehet a háttérben. Mivel a kormány az adórendszerrel, és ezen belül pl. az ingatlanadóval kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés