Előfizetői tartalom

100 milliárdos "terv feletti" értékesítés - változik-e az ÁKK idei finanszírozási terve?

Portfolio
"Amit ma kibocsáthatsz, ne halaszd holnapra" - reagált az ismert közmondás átalakításával érdeklődésünkre Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese azzal kapcsolatban, hogy miért bocsátott ki idén eddig összesen 100 milliárd forinttal több, forintban denominált adósságpapírt az ÁKK ahhoz képest, mint amekkora mennyiséget az egyes aukciókon meghirdetett. Az illetékes egyértelműsítette, hogy éves szinten nem változott az intézmény kibocsátási terve sem bruttó, sem nettó értelemben egyik devizanemben sem ahhoz képest, mint ami a tavaly december közepén megjelent 2007-es finanszírozási tervben szerepel.

Amint felhívtuk rá a figyelmet, az e heti mindhárom aukción a meghirdetett mennyiség felett fogadott el ajánlatokat az ÁKK. Múlt hét csütörtökön minden eddiginél nagyobb összegben értékesített nyilvános aukció keretében értékpapírt (3 éves kötvény) a kibocsátó.Kapcsolódó cikkünk2007.04.05 12:15 Mai 12 hónapos aukció: már 100 milliárddal a terv felett értékesített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés