Előfizetői tartalom

Kihúzták a talajt a dollár alól - két éves csúcson az euró

Portfolio
Két éves mélypontba lökte az amerikai valutát a Federal Reserve Nyíltpiaci Bizottsága a tegnapi kamatdöntéssel, ahonnan egyelőre csak mérsékelt korrigálás látszik. A szavazás kimenetele ugyan teljes egészében megegyezett a várakozásokkal, az irányadó kamatráta 5.25 százalékon maradt, ám a döntést követő kommentár tónusa változott, amire a piacok kilőttek.

Az előrejelzéseknek és a piac várakozásainak megfelelően nem változott a fed funds rate célértéke megmaradt a tavaly júniussal végződött szigorítási ciklus során elért 5.25 százalékos szinten. Ezt azonban egy pozitív meglepetés követte: a döntési tájékoztatóból a jegybankárok kihagyták az eddigi hangsúlyos utalásokat a további szigorítás szükségességére.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés