Előfizetői tartalom

Visszatért a pozitív hangulat - gyengül a jen

Portfolio
A napok óta javuló globális kereskedési hangulattal párhuzamosan a befektetők kockázatvállalási hajlandósága egyre inkább tér vissza, amely újra élénkíti a carry trade aktivitást. Ez főként az alacsony kamatozás devizákat érinti kedvezőtlenül, így a japán és a svájci valuta is határozottan gyengül a főbb pénznemekkel szemben. A mai amerikai makrogazdasági adatok kulcsfontosságúak lesznek.

A carry trade ügyletek során a piaci szereplők a magasabb hozam melletti kockázatosabb befektetéseiket olcsó (jellemzően jen és svájci frank) hitelből finanszírozzák. Ennek köszönhetően felerősödött a korreláció a részvény és devizapiacok között: a Nikkei emelkedésével a jen a hét elején beállított három hónapos csúcsok után több mint két százalékot korrigált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés