Előfizetői tartalom

Nyugtalan a piac - esik a forint

Portfolio
Nyugtalanabbá vált a hangulat a nemzetközi devizapiacokon több kedvezőtlen hír, jelentés hatására, mely a feltörekvő piacokon a kockázatvállalási hajlandóság mérséklődését, a piacok (egyelőre) mérsékelt gyengülését hozta. A forint tehát elsősorban külső hatásokra veszített értékéből ma már közel fél százalékot, a jegyzések a reggeli 252.40-252.70-ről 254-ig emelkedtek az euróval szemben. Ez közel két hetes mélypont a magyar fizetőeszköz szempontjából. A magyar állampapírok másodpiacán egyelőre nem mutatkozik határozott hozammozgás: a referencia-lejáratoknál 2-5 bp-os vegyes irányú változás figyelhető meg tegnap kora estéhez képest.

eurhufcomp Tegnap délután Alan Greenspan korábbi Fed-elnök úgy fogalmazott, hogy van rá esély, mely szerint az amerikai gazdaság az idei év utolsó negyedévére recesszióba süllyed, ami felborzolta a piaci kedélyeket. Az Iránnal kapcsolatos nemzetközi feszültség fokozódása sem tesz jót (pl. Törökországon keresztül) térségünknek. A ma hajnali kínai részvénypiaci "zakó"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés