Előfizetői tartalom

1%-os mínuszból fordult a forint - nincs még itt a gyengülés vége?

Portfolio
A reggeli 252.50 körüli nyitószintről több hullámban rövid időre 255 körülig gyengült a forint az euróval szemben, majd a mintegy 1%-os mínuszból fordulni tudott az euróval szemben. Ez kéthetes mélypontot jelentett a magyar fizetőeszköz szempontjából. A jegyzések kora estére 254.20-254-50-ig süllyedtek vissza. Az állampapírok másodpiacán jellemzően mérsékelt 3-10 bp-os hozamemelkedés következett be a referencia-lejáratokat tekintve tegnap kora estéhez képest. A mai magyar deviza- és állampapírpiaci fejlemények döntő részben a külső impulzusok vezérelhették, bár hazai fejleményekben sem szűkölködhettünk (Simor- és Gyurcsány-kijelentések).

eurhufcomp Több kedvezőtlen fejleménye együttes bekövetkezése (Greenspan-beszéd az esetleges amerikai recesszióról, iráni atomprobléma miatti feszültség, olajár-emelkedés, IMF-figyelmeztetés a carry trade-del kapcsolatban, kínai részvénypiaci zuhanás) alapvetően negatív hangulatot generált a feltörekvő piacok összességén. A kockázatvállalási hajlandóság csökkent, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés