Előfizetői tartalom

Egy "rejtély" magyarázata - nem kell aggódnunk az S&P szerint

Portfolio
Nem kell aggódnunk amiatt, hogy az amerikai hozamgörbe már hosszabb ideje inverz, mert a globális tőkeáramlások miatt az már kevésbé fontos szerepet tölt be, mint azelőtt - állapítja meg a Standard and Poors hitelminősítő intézet elemzője. A tanulmány - melynek fő üzenetét a marketwatch.com jelentette meg - ma lát napvilágot és azt tartalmazza, hogy az amerikai helyett egy ún. globális hozamgörbét kell nézni, amely jelenleg normál alakú (a hosszabb lejáratokra magasabb hozamot mutat). Az S&P nemzetközi részvényelemzője szerint tehát nincs ok aggodalomra az USA gazdasági növekedése és a vállalati profitkilátások terén, globális értelemben nem áraz recessziót a piac (mint amire gyanakodni lehetne az inverz amerikai hozamgörbe esetén).

A globális hozamgörbét úgy kapjuk meg, hogy megnézzük: az egyes országok milyen mértékben járulnak hozzá a világ GDP-hez, és ezen súlyok alapján állítjuk össze az egyes benchmark-futamidőkhöz tartozó hozamgörbét. Az S&P szakértője szerint a globális hozamgörbe normál alakja segít megmagyarázni, hogy miért kedvező az amerikai gazdaság teljesítménye és kilátásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés