Előfizetői tartalom

Már csak 16% a FED kamatemelés valószínűsége

Portfolio
A vártnál gyengébb munkaerőpiaci adatokra erősen csökken a FED jövő heti esetleges kamatemelésének esélye. A FED Funds Futures jegyzések emelkedtek, ami kisebb implicit kamatot jelent. A kisebb kamatszint azt jelzi, hogy a piac egyre esélytelenebbnek értékeli a szigorítást, már csak 16%-os valószínűséget ad ennek.

A munkaerőpiaci adatok után a Fed Funds Futures augusztusi jegyzése 0.05 pontal 97.72-re emelkedett, ami alapján a jövő heti kamatemelés esélye mindössze 16%. Az irányadó ráta ezzel 5.25%-on maradhat nagy valószínűséggel az inflációs félelmek ellenére is. A nyersanyagárak és az energiaárak emelkedése, a dollár gyengülése mind gerjesztette az inflációt, ugyanakkor a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés