Előfizetői tartalom

Bernanke jön, Greenspan megy (InFinAd)

Portfolio
A piac elvárásainak leginkább megfelelő utódot nevezett ki George W. Bush amerikai miniszterelnök tegnap este Ben Bernanke személyében. Alan Greenspan 18 évet volt a FED elnöke, s ez idő alatt példátlan hozzáértéssel vezette az amerikai jegybank szerepét betöltő FED-et. Ezalatt csak két recesszión ment keresztül az USA, továbbá Greenspan gazdasági tendenciákat átlátó képessége mítosszá vált. Nehéz lesz Bernanke számára kivívnia a pénzügyi világ elismerését... fontos azonban, hogy alaposan tanulmányozza a piac ki is Bernanke és mire is lehet képes valójában. Átmenetileg gyengülhet a dollár az efféle "bizonytalanság" miatt, azonban az erősödő trend emiatt nem fog megtörni.

Rövid piaci áttekintés. Adatok szempontjából délután 4 órakor lesz érdekes az amerikai fogyasztói bizalom mutatója, melyben az elemzők némi javulást várnak. Elnyomja a mai amerikai fogyasztói bizalom adatának jelentőségét a FED új elnökének megnevezése. Alan Greenspan 18 év után jövő év január végén "leköszön", utódául tegnap este George W. Bush Ben Bernanke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés