Előfizetői tartalom

Kötvénybefektetési lehetőségek itthon és külföldön - mit, mennyiért, milyen időtávra? (1. rész)

Portfolio
Már napok óta a 20-ezres álomhatár közelében ingadozik a BUX, a korábbi hetek lendületes index-emelkedése megtört, így a befektetők közül többen elgondolkodhatnak azon, hogy a magyar részvényeknél valami biztosabb hozammal kecsegtető befektetés után nézzenek. Kézen fekvőnek tűnhet a kötvénypiacra gondolni. Igen ám, de azonnal fel kell tenni magunkban a kérdést, hogy magyar, vagy külföldi kötvényekre fókuszáljunk, és mi a helyzet az árfolyam-kockázattal, milyen időtávban és egyedi kötvényekben, vagy inkább kötvényalapokban érdemes-e gondolkodni a piacon. A kérdések sorát folytathatjuk: kormány, vagy vállalati kötvények jöhetnek inkább számításba, és mi a helyzet az adózási kérdésekkel, illetve milyen költségekkel kell számolnunk az adás-vétel esetén. Láthatjuk, hogy igencsak sok fontos kérdés tartozik az átfogó témához, ezért annak bemutatását két részre bontjuk: ma két alapkezelő véleményét ismertetjük a jelenlegi helyzetről és a várható tendenciákról, hogy "képbe kerüljünk" a piacról. Ezt követően a hazai és nemzetközi hozamkörnyezetet vizsgáljuk részletesebben, majd kitérünk az adózási kérdésekre is. A második részben a magyar befektetési szolgáltatók "szondázásának" eredményeit ismertetjük, amely során alapvető kérdéseink közé tartozik a mit?, a hol? a mennyiért? és a milyen hozammal? Kezdjünk is bele a téma vizsgálatába.

Mit mondanak a profik? - Forián Szabó Gergely, CA-IB, alapkezelő. A jelenlegi kötvénypiaci folyamatok és a várható tendenciák érzékeltetése céljából két alapkezelőt: Forián Szabó Gergelyt (CA-IB) és Duronelly Pétert (Budapest Alapkezelő) kérdeztünk meg. A szakértők véleménye több kérdéskörben hasonló volt, ugyanakkor a külföldi kötvénypiaci befektetés (azaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés