Előfizetői tartalom

Változóban Greenspan véleménye a gazdaságról? (Infinad)

Portfolio
Ma sincsen különösebben jelentős makrogazdasági adat, mely új löketet adna az árfolyamoknak, így várhatóan folytatódik az euró technikai korrekciója, illetve a dollárra ható információk keresése. A mai német ipari termelési adatok talán hatni fognak az euró keresztárfolyamaira. A tegnapi Greenspan-beszéd rávilágított arra, hogy tartós lehet a hosszú lejáratú állampapírok iránti megnőtt kereslet, ami komoly gazdasági visszaesést jósolhat az egész világ számára. A japán jen is kissé magára talált az éjszaka, az optimista gazdasági kilátások miatt, amiket a hajnali "nem annyira rossz" adatok sugalltak. Ezek azonban jövőbeni tényezők, nem arról van szó, hogy most tündököl a japán gazdaság. Az angol font nehezen talál magára, meglehetősen gyenge brit adatokat láthattunk az elmúlt hónapokban, lelassult az ingatlanpiac növekedése, és várhatóan nem emel kamatot - hiszen nincs mit "hűteni" - a BOE a holnapi ülésén. A dollár megítéléséhez új információkra van szükségünk, a múlt heti gyenge adatok átmenetileg meg tudták gyengíteni a zöldhasút. Greenspan holnapi, kongresszusi meghallgatásán a gazdaság állapotáról számol be. Ezt követően pedig pénteken megtudjuk, bővült-e az amerikai kereskedelmi deficit, mely nagyban hozzájárult a dollár három éven át tartó eséséhez.

Greenspan ismét a fókuszban. Ma sincs jelentős adat, ami megmozgatná a piacot. Leginkább az átmeneti gyenge foglalkoztatottsági adatokat emészti a piac a technikai korrekció közepette, hiszen nagyon egyirányú volt az elmúlt két hétben az árfolyamok mozgása. Greenspan tegnap Pekingben felhívta a figyelmet a kamatemelésektől függetlenül csökkenő, hosszú lejáratú papírok hozamára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés