Előfizetői tartalom

Csupán korrekció volt a dollárnál - lecsendesehet az olajpiac (Hamilton Rt.)

Portfolio
A devizapiacok történetének nem az előző volt a legizgalmasabb hete, de azért bizonyos devizapárok most sem okoztak csalódást. A dollár euróval szemben töretlennek tűnő erösödése a héten megtorpanni látszott, 1,2805-ös mélypont után csütörtökre 1,2930 fölé került a kurzus, igaz csak rövid időre. A jen továbbra sem tért magához, a japán gazdaság élénkülésének semmi jele, a Bank of Japan ennek megfelelően nem szolgált meglepetéssel ülésén. A hét leginkább várt eseményei a Bank of England és az EKB kamatdöntései voltak, de egyik intézmény sem okozott meglepetést, így a kamatszintek továbbra is 4,75 illetve 2 százalék. A hét nyertese egyértelműen a török líra volt, mely 1,39-es szintröl tért vissza 1,34 közelébe a zöldhasúval szemben. Egyértelműen az olajár állt az elmúlt két héten a pénzpiacok figyelmének középpontjában. A májusi lejáratú crude típusú olaj hordónkénti ára 58,05 dolláros rekordot állított fel. Egyes elemzők szerint a fekete arany ára év végére elérheti a 100 dolláros (rém)álom-határt, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Fundamentálisan mindenesetre nem indokolható a közelmúlt áremelkedése, mivel sem a kitermelési kvótákról nem került napvilágra hír, viszont az amerikai kőolajtartalékok ismét igen magas szintet jeleztek.

Rövidebb magyar papírokat kereshetnek a külföldiek. EUR/HUF Továbbra is a régiós mozgások határozzák meg a forint szintjét, ami 246-248-as sávot jelentett a hazai devizának. Az elmúlt hetek régiós mozgásait a dollárral szembeni negatív korreláció határozta meg, azaz a dollár erősödésére gyengülés, illetve gyengülésére erősödés volt a jellemző reakció. Ez különösképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés