Előfizetői tartalom

Dollár: nem csak 'egy' deviza?

Portfolio
Nincs könnyű helyzetben, aki az EUR/USD árfolyamot akarja előre jelezni. A jegyzések az elmúlt egy évben 1.08 és 1.29 USD között mozogtak, mely kb. 20%-os ingadozást jelent. Az alábbiakban főbb vonalakban utalunk a dollár gyengülését okozó tényezőkre, majd megpróbáltunk néhány olyan elemet felsorolni, mely támaszt adhat(ott) a zöldhasúnak. Az egyensúlyi árfolyam kialakulására a globalizálódott és hatékonynak tartott pénzügyi piacok mellett is nehezen számíthatunk, a túllövések és korrekciók folyamatosan generálják a volatilitást a piacokon.

A jelentős dollárgyengülés hátteréről. A dollár 2002 folyamán került gyengülő trendbe az euróval és a jennel szemben. Azóta a dollár az euróval szemben értékének kb. felét veszítette el, mely igen jelentős leértékelődés. Az okok között divatossá vált a folyó fizetési mérleg oldaláról jelentkező jelentős nyomást említeni a finanszírozási oldal elégtelenségével....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés