Előfizetői tartalom

Kamatot csökkenthet ma az EKB

Portfolio
A mai napon dönt irányadó kamatainak szintjéről az Európai Központi Bank (EKB). A Bloomberg által végzett felmérés szerint 33 elemzőből 22 állítja azt, hogy az EKB 50 bp-tal mérsékli a refinanszírozási ráta minimumának értékét. A piac már 25 bp-os kamatvágást biztosan beárazott. A 3 hónapos bankközi kamatok 2.19% körül ingadoznak. A kamatdöntés bejelentése 13:45-re várható.

Várhatóan 50 bp-tal csökkenti irányadó rátáját ma az EKB. 33 megkérdezett elemzőből 22 állítja ezt. A refinanszírozási ráta minimuma jelenleg 2.5%-on áll.Az elmúlt időszakban a dezinfláció folytatódott az euró-zónában, a legutóbbi adatok szerint a pénzromlás mértéke 1.9%-ra csökkent. Ez alatta van az EKB által meghatározott 2%-os küszöbértéknek. A nagy európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés