Előfizetői tartalom

90% a FED kamatcsökkentésének valószínűsége

Portfolio
Várhatóan újabb kamatcsökkentésre szánja el magát a FED Nyíltpiaci Bizottsága holnapi ülésén. Bár általános recessziótól nagy valószínûséggel nem kell tartani az USA-ban a következõ hónapokban, érdemi élénkülés beindulásának szintén kicsi a valószínûsége. A finanszírozási költségek csökkentésével a FED mégis megpróbálhat lökést adni a gazdaságnak.

A 30 napos federal funds futures rate jegyzések szerint 90%-os valószínûsége van annak, hogy a FED holnap kamatot csökkentsen. A piaci várakozásokat tükrözõ mutató szerint a következõ év elején ismét esély van egy újabb kamatvágásra, majd az év közepén ismét kamatemelés következhet.A kamatcsökkentési várakozások mögött több tényezõ húzódik meg. Amint a tegnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés