Előfizetői tartalom

Közel 40 éves mélyponton a 10 éves USA államkötvény hozam - mit is jelent ez?

Portfolio
Közel 40 éves mélypontra süllyedt tegnap az amerikai 10 éves államkötvények hozama, miután a befektetők növekedésbe vetett hite egyre gyengébb. A FED irányadó kamatainak csökkentése eddig elsősorban a hozamgörbe rövid végét húzta le, ugyanakkor a piaci bizonytalanság növekedése most egyre inkább ellaposítja az egész görbét. A részvénypiaci árfolyamok újabb mélyrepülése, a globális kockázatvállalási hajlandóság ismételt csökkenése a kockázatmenetesnek tekintett állampapírok iránti keresletet növeli, mely elősegítheti a hozamok további csökkenését.

A tegnapi beszerzési menedzser index stagnálása újabb jele volt annak, hogy az amerikai gazdaság egyenlőre "éretlen" a növekedésre, a piactisztító folyamatok még nem fejeződtek be. A vállalati szektorban folytatódik az elbocsátási hullám, melyre a legutóbbi munkanélküliségi adatok is utaltak. A multinacionális cégek folyamatosan építik le illetve adják el a nem core tevékenységet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés