Előfizetői tartalom

Az ECB megfelelőnek találja az aktuális kamatszintet

Portfolio
Továbbra is az infláció elleni harc marad az ECB fő preferenciája -derül ki a bank júliusi jelentéséből. Az ECB elemzői szerint az aktuális kamatszint éppen megfelelő az infláció féken tartására, mely azt jelenti, hogy a jövő heti ülésen szinte kizárt a kamatcsökkentés. A nyári 1 hónapos szünet előtt még augusztus 2-án ülésezik az ECB.

Az infláció májusban 3.4% volt az EMU-ban, mely jóval meghaladja a 2%-os kritikus határt. A francia, német, olasz árindexek arra utalnak, hogy az infláció májusban tetőzhetett, a következő hónapokban számottevő dezinfláció valósulhat meg. Az ECB következő, idei második kamatcsökkentésére szeptember elején kerülhet sor kedvező inflációs pálya esetén.A jelen írás nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés