Előfizetői tartalom

MNB meglepte a piacot - nyílik az intervenciós sáv (2.)

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank rendkívüli sajtótájékoztatóján Járai Zsigmond elnök bejelentette, hogy május 4-től a jelenleg érvényben lévő +-2.25%-os forint intervenciós sávot +-15%-ig kinyitja az MNB - tudósított a Reuters. A bejelentés mindenképpen meglepetésszerű, a közelmúltbeli nyilatkozatok nem ezt sugallták. A forint havi leértékelési üteme változatlanul 0.2% marad.

A bejelentés - feltehetően nem véletlenül - egybe esett a várakozásoknál lényegesen kedvezőbb folyó fizetési mérlegadatok megjelenésének napjával. Varga Mihály pénzügyminiszter kijelentette, hogy a forint sávjának kiszélesítése hozzá fog járulni az infláció csökkenéséhez.Az MNB és a PM vezető tisztségviselői eddigi nyilatkozataikban élesen elzárkóztak az intervenciós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés