Előfizetői tartalom

ECB: nem lesz kamatcsökkentés

Portfolio
Egyre inkább csökkennek egy lehetséges kamatemelés esélyei az ECB vezető tisztségviselőinek nyilatkozatai szerint. Christian Noyer, az ECB elnökhelyettese szerint az áremelkedés üteme túl magas ahhoz, hogy az ECB a kamatszint csökkentése mellett dönthessen. Noyer szerint az ECB-nek nem célja a kamatszint kapkodó változtatása.

Az infláció a legutóbbi márciusi adatok szerint 2.6%-on áll a 12 tagú valutaunióban, mely jóval meghaladja az ECB által plafonnak tekintett 2%-os szintet. Ezzel szemben több gazdasági szakember is nem az infláció, hanem a lassuló növekedés miatt aggódik. A mai beszerzési menedzser indexek már kontrakciót jeleznek a három legnagyobb EMU tagállam feldolgozóiparában, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés