Előfizetői tartalom

Brit kamatcsökkentés

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően 25 bp-tal csökkentette irányadó kamatait a Bank of England (BoE). A BoE ezzel a második kamatcsökkentő lépést hajtotta végre az idén. A kamatcsökkentések mögött a gazdasági növekedés túlzott lelassulásának megakadályozására vonatkozó szándék áll. Az USA növekedési dinamikájának visszaesése a szigetországot is érzékenyen érinti.

A kamatcsökkentés után a benchmark hitelkamat 5.5%-ra mérséklődött ( az elmúlt 16 hónap minimuma). Az amerikai importőrök folyamatosan mondják vissza rendeléseiket a brit árukra. Nagy-Britannia exportjánal mintegy 15%-a irányul az USA-ba. Az infláció az elmúlt időszakban számottevően mérséklődött, januárban és februárban sem érte el a 2%-os szintet. A kormányzati célkitűzések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés