FONTOS Amerikába utazik Orbán Viktor
 
Előfizetői tartalom

Ma még nem várható kamatcsökkentés az ECB-től

Portfolio
A mai napon tarja ülését az ECB Monetáris Politikai Tanácsa. Az ülésen töbvbbek között határoznak a bank irányadó kamatait illetően is. A lassuló növekedés és a valamelyest romló kilátások miatt egyre több piaci elemző és gazdaságkutató intézet várja, hogy az ECB is kamatot csökkentsen a FED és a Bank of Japan példáját követve. Az elemzők többsége szerint a kamatcsökkentésnek ma még nem nagy a valószínűsége, viszont 2 hét múlva az ECB már lépni fog.

A Bloomberg által készített felmérés szerint 26 elemzőből 16 számít arra, hogy az ECB változatlanul hagyja a mai napon irányadó kamatait. A referenciának számító hitelkamat jelenleg 4.75%-on áll a bank tavalyi sorozatos kamatemelési lépései után. Az április 11-i ülésen a ma még kétkedő elemzők többsége is 50 bp-os kamatcsökkentésre számít. Az ECB eddig elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés