Előfizetői tartalom

Tágult a betéti és hitelkamatok közötti rés

Portfolio
Az MNB adatai szerint januárban a vállalkozói hitelek és betétek átlagkamatlába minden lejáraton mérséklődött. A hitelkamatoknál jellemzően emelkedés volzt megfigyelhető, így a két oldal közötti marzs emelkedett. Az átlagos hitelkamatszint növekedésében bizonyos konstrukciókhoz tartozó összetétel-változás is szerepet játszott.

A vállalkozói és a lakossági szektor által felvett hitelek átlagos kamatlába közötti különbség 0.6 %ponttal 8.2%-ra emelkedett. Az éven belüli lejáratú vállalkozói betétek átlagkamatlába januárban csak 0.4 %ponttal haladta meg az azonos lejáratú lakossági betétek átlagkamatszintjét. A vállakozók átlagosan 12.7%-on juthattak éven belüli és 13.1%-on éven túli hitelekhez....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés