Előfizetői tartalom

Esik az euró, elkésik-e az ECB

Portfolio
Heti mélypontját közelíti az euró miután több európai nagyvállalat is a várakozásoktól elmaradó eredményadatot illetve előrejelzést tett közzé. A várttól elmaradó profitokból arra a következtetésre juthatnak a befektetők, hogy a kontinens sem tudja elkerülni a gazdasági dinamika érezhető mérséklődését. Az euró 92.55 centig esett a tegnapi 93.37 centes zárószintről.

Piaci kereskedők egy része a hónap végére 90 cent körüli keresztet jósol. A Philips, mely Európa legnagyobb híradástechnikai cikkeket előállító vállalata tájékoztatta befektetőit, hogy az első félévben az árbevétel növekedése a korábban becsülttől várhatóan elmarad. A Unilever szintén kiábrándította részvényeseit 4. negyedéves veszteségadataival. Elemzők szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés