Előfizetői tartalom

2001. első negyedében akár 50 bp-os FED kamatvágás

Portfolio
A mai napon ülésezik a FED Nyíltpiaci Bizottsága, a kamatdöntés kihirdetése 20.15-kor várható. A piac jellemzően nem vár változást a FED Funds Rate értékében, az marad 6.5%-on, azonban a FED várhatóan nem a szigorítás irányába hajlóan (tovább tartva az inflációs veszélytől) viszonyul tovább a kamatokhoz, hanem neutrális szemléletben.

Az elmúlt időszak makroadatai az USA gazdaságának egyértelmű lassulását mutatták (az idei harmadik negyedévben 2.4%, az elmúlt 4 év legkisebb növekedése). A GDP növekedés illetve a lakosság fogyasztási kedve számottevően mérséklődött, a részvénypiaci árfolyamok jelentős gyengülést szenvedtek el az év eleje óta. A részvénybefektetéseken elszenvedett vagyonveszteség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés