Előfizetői tartalom

Jó idôzítés és együttműködés lehet az intervenció sikerének alapja

Portfolio
1 hónapos csúcs körül tartózkodik az euro az ECB tegnapi intervenciója után. A beavatkozást követôen az európai valuta árfolyama átmenetileg 87 cent fölé erôsödött, de ezen a szinten nem tudott megmaradni és 86 cent alatt is volt. A ma reggeli kereskedésben kialakult 86.5 cent körüli árszint ugyanakkor valamivel meghaladja a tegnapi 86.26 centes New-York-i záróárat, és az elmúlt kb. 1 hónap legerôsebb értékei közé tartozik.

A piacot részben meggyôzni látszanak az ECB akciói. A tegnapi immár a 4. közvetlen beavatkozás volt a közös európai valuta erôsítésének érdekében. A jegybank a piac szerint kb. 1 mrd USD értékben vásárolt eurót. Az intervenciók igazi sikert feltehetôen csak egy éppen erôsödô trend melletti beavatkozással, illetve a többi központi bankkal együttműködve lennének elérhetôk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés