Előfizetői tartalom

Akár interveniálni is hajlandó az ECB

Portfolio
A tegnapi napon mintegy 1.6%-kal erôsödött az euró a dollárral szemben., miután Wim Duisenber, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke és Ernst Welteke az ECB bizottságának tagja tegnap bejelentették, hogy az európai bankárok erôsebb eurót szeretnének, ezért egy esetleges direkt intervenció lehetôsége sem kizárt. Az euró az erôsödést a ma reggeli órákban is képes volt megôrizni.

A bejelentés hatására az euró-dollár kereszt 86.30 centig emelkedett. Az euró zóna pénzügyminiszterei még májusban döntöttek arról, hogy duplájára emelik az ECB tartaléklehetôségét, amivel az 100 mrd euróra bôvült. A tartalékemelés célja az esetleges spekulatív támadások elleni hatékonyabb védelem lehetôségének megteremtése volt. Az euró nemcsak a dollárral, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés