Előfizetői tartalom

Egyöntetű volt a FED döntése a kamatszint megtartása mellett

Portfolio
A tegnapi napon közzétett június 27-28-i nyíltpiaci bizottsági (FOMC) ülés jegyzôkönyve szerint az ott résztvevô döntéshozók 10-0 arányban szavaztak az irányadó kamatok változatlansága mellett. Ennek ellenére több tag is jelezte, hogy a jövôben szükség lehet a kamatszint emelésére az inflációs folyamatok felgyorsulásának megakadályozása érdekében.

A jelenlegi gazdasági állapotban a kamatszint minden üléstag szerint megfelelô, ugyanakkor az inflációs folyamatok jövôbeli alakulását máshogyan ítélték meg. Többen a rendelkezésre álló információk alapján továbbra is amellett voltak, hogy az árszínvonal gyorsuló ütemű emelkedésére utaló bármely jelzés esetén a monetáris politika további szigorítása szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés