Előfizetői tartalom

Csökkentenék a devizaadósság arányát

Portfolio
A Magyar Hírlap (MH) információi szerint elvi megállapodás jött létre Surányi György jegybankelnök és Járai Zsigmond pénzügyminiszter között arról, hogy a költségvetés idén lejáró jegybanki jegybanki devizaadósságát forintban újítják meg. Az MH úgy értesült, hogy idén még 500 m euro értékben bocsát ki az állam külföldi kötvényt.

A devizaadósság forintdenominált megújításának igénye már korábban is felmerült, és elsôsorban az év elején megvalósult jelentôs külföldi tôkebeáramlás forinterôsítô és forinthozam csökkentô hatását mérsékelhette volna, illetve számottevô sterilizációs hatást fejthetett volna ki. Járai az MH-nak elmondta, hogy még nem született döntés az idei külföldi kötvénykibocsátásokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés