Az Nvidia lett a világ legértékesebb cége!
Befektetés

Az Nvidia lett a világ legértékesebb cége!

Portfolio
Az Nvidia ma rövid időre átvette a világ legértékesebb vállalatának címét az Apple-től, miután részvényei rekordmagasságba emelkedtek, legalábbis ez látszik a londoni tőzsde adataiban. A mesterséges intelligencia chipek iránti kielégíthetetlen kereslet továbbra is hajtja a vállalat növekedését.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Az LSEG adatai szerint az Nvidia tőzsdei értéke pénteken rövid időre elérte a 3,53 milliárd dollárt, míg az Apple-é 3,52 milliárd dollár volt. Ez nem az első alkalom, hogy az Nvidia a csúcsra tör:

júniusban már egyszer sikerült a világ legértékesebb vállalatává válnia,

mielőtt a Microsoft és az Apple ismét visszaelőzte volna. A három technológiai óriás piaci kapitalizációja hónapok óta szoros versenyben van egymással.

Az Nvidia részvényei októberben eddig mintegy 18%-ot emelkedtek. A rali részben annak köszönhető, hogy a ChatGPT mögött álló OpenAI bejelentette 6,6 milliárd dolláros finanszírozási körét. Az Nvidia kulcsszerepet játszik az AI-iparban, hiszen olyan chipeket gyárt, amelyeket az OpenAI GPT-4-hez hasonló alapmodellek képzéséhez használnak.

Russ Mould, az AJ Bell befektetési igazgatója szerint:

Egyre több vállalat alkalmazza a mesterséges intelligenciát a mindennapi feladatokban, és az Nvidia chipek iránt továbbra is erős a kereslet.

Az Nvidia részvényeinek emelkedéséhez hozzájárult a TSMC, a világ legnagyobb chipgyártójának bejelentése is: a vállalat az előrejelzéseket megdöntő 54%-os negyedéves profitugrást jelentett be, amit az AI-ban használt chipek iránti növekvő kereslet hajtott.

A befektetők most az Nvidia novemberi, harmadik negyedéves gyorsjelentésére várnak

- a vállalat augusztusban 32,5 milliárd dolláros harmadik negyedéves bevételt prognosztizált, ami közel áll a jelenlegi 32,9 milliárd dolláros átlagos elemzői várakozáshoz.

Az Nvidia, az Apple és a Microsoft részvényei jelentős hatással bírnak nem csak a technológiai szektorra, hanem a szélesebb amerikai részvénypiacra is, mivel a három vállalat az S&P 500 index súlyának mintegy ötödét teszi ki.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1192919110-asztal-banán-egészséges-életmód-élelmiszer-étrend-fotó-gyümölcs-konyha-táplálkozás-vitamin