Portfolio signature

Nagy veszély leselkedik a vállalati profitokra Amerikában

Történelmi csúcson vannak az amerikai részvényindexek és látszólag nincsen semmi probléma az amerikai gazdaságban. Azonban éppen ilyenkor szoktak jönni a nagy meglepetések. Mutatunk egy indikátort, ami szerint itt az óvatosság ideje, és emiatt nagyon nem mindegy, hogyan alakul a globális növekedés.

Az elmúlt időszakban ismét új csúcsra emelkedett az amerikai S&P 500 index és látszólag minden rendben van. Az amerikai munkaerő-piaci adatok nagyon erősek lettek szeptemberben és a kiskereskedelmi forgalom is 0,7%-kal nőtt havi alapon, valamint az ISM szolgáltatószektori beszerzésimenedzser-indexe is nagyon erős lett, miközben az amerikai jegybank már elkezdte a kamatcsökkentési ciklusát.

Ilyen helyzetben nagyon nehéz azt mondani, hogy bármitől is félni kellene, mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor van szükség némi józanságra.

Általában ilyenkor érdemes megnézni, hogy hol lehetnek a sérülékenységi pontok és milyen irányban gondolkozhat tovább a piac.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Erős gazdasági adatok, rekord magas részvényindexek: ez ma Amerika.
  • Azonban pont akkor szoktak elromlani a dolgok, amikor látszólag minden rendben.
  • Mutatunk két sérülékenységi pontot, amiről túl kevés szó esik manapság, pedig a részvénypiaci irány megtalálásához nagyon fontosak.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés