Hatalmas tőkebevonásra kényszerül a Boeing
Befektetés

Hatalmas tőkebevonásra kényszerül a Boeing

Portfolio
A Boeing repülőgépgyártó vállalat jelentős tőkebevonásra készül, hogy megerősítse pénzügyi helyzetét a jelenlegi válságos időszakban. A cég mintegy 15 milliárd dollárt tervez bevonni törzsrészvények kibocsátásával és egy kötelezően átváltható kötvénnyel – írja a Reuters.

A vállalat által kedden benyújtott szabályozói dokumentumok szerint akár 25 milliárd dollárnyi részvénykibocsátást és adósságfelvételt is végrehajthat. Ez a lépés azért vált szükségessé, mert a Boeing befektetési besorolású hitelminősítése veszélybe került. Egy Reutersnek nyilatkozó bennfentes forrás szerint

azonban még a 15 milliárd dolláros tőkebevonás sem biztos, hogy elegendő lesz a cég jelenlegi problémáinak megoldására.

A Boeing ugyanezen a napon bejelentette, hogy 10 milliárd dolláros hitelmegállapodást kötött legnagyobb hitelezővel, köztük a Bank of America, Citibank, Goldman Sachs és JPMorgan bankokkal. Ez a lépés is része annak stratégiának, amellyel a vállalat megpróbál kilábalni a termelési és szabályozási válságból.

Négy befektetői és banki forrás arról számolt be, hogy a hitelező bankok képviselői érdeklődtek egy olyan kombinált kibocsátás iránt, amely új részvényeket és egy kötelezően átváltható kötvényt tartalmazna. Ez utóbbi egy olyan hibrid értékpapír, amely egy előre meghatározott időpontban vagy akár korábban is részvényre váltható.

A tervek szerint a vállalat körülbelül 10 milliárd dollár értékben bocsátana ki új részvényeket, és további 5 milliárd dollár értékben kötelezően átváltható kötvényeket.

Az egyik forrás szerint az ügylet árazását röviddel a Boeing október 23-i, harmadik negyedéves eredménybeszámolója után tervezik.

Ugyanakkor egy másik befektetői forrás arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalat igyekszik elkerülni a tőkeemelést a jelenleg is zajló sztrájk közepette. A már egy hónapja tartó munkabeszüntetés elemzői becslések szerint naponta több tízmillió dolláros veszteséget okoz a Boeingnek.

A Boeing egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére az üggyel kapcsolatban.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: © Copyright 2018 The Boeing Company - All Rights Reserved

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jöhet a tömeges nyugdíjkorhatár-emelés: itt vannak a friss javaslatok
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kamala harris public domain