FONTOS Kiderült: még idén béketárgyalást akar Ukrajna, Oroszországgal is leülnének
Sokkal többet érhet a kisbefektetők egyik nagy kedvence
Befektetés

Sokkal többet érhet a kisbefektetők egyik nagy kedvence

Portfolio
A Jefferies vételi minősítéssel és 90 dolláros célárral indította el a Reddit részvényeinek követését - írja az Investing.com.

  Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Az elemzők szerint a Reddit értékelése két fő pillérre épül: a 65 dolláros részvényenkénti hirdetési és a 25 dolláros adatlicencelési árfolyamra.

A Jefferies előrejelzése szerint a Reddit EBITDA-ja a következő két évben több mint kétszeresére, mintegy 450 millió dollárra nőhet, ami 12%-kal haladja meg a 2026-os piaci konszenzust. A növekedés hátterében elsősorban a felhasználók számának jelentős bővülése és a versenytársakhoz képest fennálló monetizációs rés megszüntetésének lehetősége áll.

Az elemzők rámutatnak, hogy a Reddit egy felhasználóra jutó bevétele (ARPU) az Egyesült Államokban jelenleg jelentősen elmarad a versenytársakétól. A Pinterest-hez képest 75%-kal, a Snaphez viszonyítva pedig 45%-kal alacsonyabb ez az érték.

A Jefferies azonban úgy véli, hogy a vállalat folyamatos innovációi a hirdetési formátumok, a célzás, az automatizálás és a partnerségek terén a hirdetői bázis bővüléséhez és a költések növekedéséhez vezetnek majd.

A befektetési bank előrejelzése szerint a Reddit 2027-ig fenntarthatja a 20% feletti bevételnövekedést, mivel a gyorsuló ARPU-növekedés segít ellensúlyozni a lassuló felhasználói növekedést. Az elemzők az ARPU növekedését tartják a bevételi becslések potenciális emelkedésének fő hajtóerejének.

A Jefferies kiemeli a Reddit felhasználók által generált tartalmak kiterjedt adatbázisának értékét is, amely jelentős érdeklődést váltott ki a generatív AI modellek harmadik féltől származó fejlesztői részéről. A vállalat már mintegy 325 millió dollárnyi nem kizárólagos szerződéses licencbevételt biztosított a következő három évre, olyan jelentős partnerekkel, mint a Google és az OpenAI.

Az elemzők szerint a generatív AI felhasználási lehetőségeinek bővülése idővel új partnerségeket vonzhat, ami további magas árrésű bevételi forrásokat és a konszenzus felfelé ívelését eredményezheti.

A Jefferies előrejelzése szerint a Reddit a következő három évben (2024-2027) körülbelül 50%-os EBITDA éves összetett növekedési rátát (CAGR) érhet el, ami a legmagasabb a Jefferies által elemzett vállalatok között. Ez 7%-os és 12%-os emelkedést jelent a 2025-ös és 2026-os konszenzusos becslésekhez képest.

Az önálló reklámszegmensben pedig még ennél is erősebb EBITDA-növekedés várható.

A Reddit részvényei ma 3,7 százalékos pluszban vannak, a 90 dolláros célár pedig közel 23 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Címlapkép forrása: © 2019 SOPA Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
MNB Intézet

Már a bankrohamok sem a régiek

A bankrohamok közvetlen kiváltó okát sok esetben homály fedi. Igaz ez a 2023 tavaszát jellemző amerikai rohamokra is. Egy valami azonban más, mint régen volt: nincsenek már kígyózó sorok a ban

Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
gazdag milliomos üzletember getty stock