Portfolio signature

Őrület az olajpiacon - Meddig tarthat a száguldás?

Egyre nagyobb a feszültség a Közel-Keleten, az újabb iráni eszkalációtól tartva kilőtt az olaj ára, a lélektanilag fontos 80 dolláros hordónkénti szinten áll a jegyzés. Adódik a kérdés: meddig tarthat még az őrült rali, hova emelkedhet az olaj ára?

Hatalmasat ugrott az olaj ára

Az elmúlt egy hétben valósággal az egekbe szökött a nyugati benchmark olajtermék Brent ára, október 1 óta eddig 11,3 százalékkal került feljebb a jegyzés és a mai emelkedést követően

átlépte a lélektanilag nagyon jelentős, 80 dolláros hordónkénti szintet is.

Arra reagált ilyen hevesen a piac, hogy a Fehér Ház magas rangú tisztségviselője múlt kedden közölte: Irán ballisztikus rakétatámadást készül indítani Izrael ellen. Azóta rendesen felpörögtek az események és megtörtént a támadás, később aztán egyre valószínűbbé vált, hogy Izrael megtorlásul Teherán rakétatámadásáért csapást mérhet az iráni olajiparra.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés